info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Kronikker Mai 2008 - Kom mai du skjønne milde…

Mai 2008 - Kom mai du skjønne milde…

E-post Skriv ut PDF
Av alle årets måneder har mai en helt egen plass i mitt hjerte. I mai dufter syrinene som best, påskeliljer, pinseliljer og hyasinter titter frem, alle mine noenogseksti sorter tulipaner blomstrer for fullt, og hele sommersesongen ligger der løfterik. Man går og fryder seg over at hagen kler seg i sitt vakreste skrud og står der som en dronning.

Dessuten starter mai perfekt: Med en fridag! Enten man har 1. mai som festdag og kler seg i sine fineste klær og går i tog for rettigheter av ymse slag, eller man som i min barndoms hjemkommune Nøtterøy bruker dagen til hagearbeide, ligger dagen der som en gavepakke man bare kan nyte. På den ene eller den andres måten…

Hele Norges bursdag, 17. mai har vi også i denne måneden, med forventinger til dagen, is, brus, pølser, sekkeløp og gnagsår. Og så er min egen bursdag i den måneden, hvilket gjør måneden enda litt bedre fra mitt ståsted! Riktignok begynner jeg å bli relativt prosaisk i mine ønsker, da jeg har ønsket meg kugjødselkompost i bursdagspresang de siste 5 årene, men hvem trenger vel pels og diamanter? Tenk så mye kugjødselkompost man kan få for prisen av en bitteliten diamantring? Pinse med enda noen ekstra fridager faller gjerne i mai. Kristi Himmelfartsdag detter også ofte ned i mai, så man kan gå i kirken eller prise Overgartneren på alternative måter (hørte jeg hagearbeid - hvordan kan man vel prise oppstandelsen og det evige liv bedre enn det?)

Måneden er proppfull av deilige fridager som kan nytes på terrassen eller på knærne, alt etter eget ønske…

Og nettopp når jeg ser utover hagen min i mai, tenker jeg på alle de hagegale som har bidratt til hagen min, materielt eller med gode råd. Der står staudene jeg har fått av Ståle og Camilla, der står duftsjærsminen jeg fikk av Inger Kari, der kommer stokkrosene jeg fikk av Idun og der er bedet jeg fikk mot til å lage fordi jeg fikk oppmuntring av noen av dere. Hagen min hadde aldri vært det den er uten innspill fra mange.

Tankene mine går også til Hagegal som sted - mitt virtuelle hjem, hvor jeg alltid får gode råd, alltid trøst og oppmuntring, stedet hvor jeg kan dele både hagefaglige råd, skuffelser og tøys og tull, og hvor alt er like viktig for meg.

Takket være Hagegal har jeg fått noen venner som jeg regner blant mine aller nærmeste og snakker hyppig med, og som jeg kan dele alle mine innerste tanker med, noen venner som jeg ser en gang i blant og gleder meg over å treffe og å gi en klem - og noen bekjente som gjør det hyggelig å dra på en hagemesse og vite at man alltid treffer kjentfolk.

Det er så lett å ta mennesker for gitt, og det er så lett å ta et nettsted for gitt, men jeg vet så inderlig godt hvilken juvel vi har i Hagegal, og hvor glad jeg er for at det er noen som er villig til å ta på seg jobben med å drifte et slikt sted.

Hipp, hipp hurra for våren, for naturens oppvåkning, for gode venner, for Hagegal generelt og admingruppa spesielt, og for mai måned. Måtte vi aldri ta noe av dette for gitt.HAVEN
Bladet til det danske Haveselskabet

Trenger du lesestoff? Tidligere årganger ligger på nett.
Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:24