info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Kronikker Februar 2008 - Fatt mot - det er februar!!

Februar 2008 - Fatt mot - det er februar!!

E-post Skriv ut PDF
D et gamle, nordiske navnet på februar var "blidemåned", måneden da mildvær og lys er på vei tilbake. Jeg husket at i fjor så jeg virkelig fram til mars, som noen her inne på Hagegal mente var en vårmåned. I år er grensene flyttet - Jeg har lyst til å se på februar som vårmåned. Jeg kom over uttrykket "innevår" i en hagedagbok. Kjempefin beskrivelse av tiden vi er inne i nå. Februar er jo høysesong hva hage angår. Det ante jeg ingenting om i fjor- uvitende som jeg var. Hva har skjedd? Jeg har blitt hektet på såing.

Februar måned er en ordentlig kose-måned. Endelig kan vi begynne for fullt med det vi har drømt om gjennom vinteren. Grunnlaget blir lagt for bugnende blomsterbed i de fargene vi måtte ønske. Eller spennende sammenplantinger som ingen har sett makne til noen gang før! Eksotiske planter som egentlig ikke skal klare seg her. Nye frø må prøves ut. Soneknekking blir en sport! Gjett om det er moro!

Det spirer og gror på planterommet under lysrør. I år kom de første frøene tidlig i jorda. Jeg må jo rekke å så alt jeg har anskaffet og så er det så moro å se de første spede spirene. Februar er helt klart forventningenes måned. Tror jeg vil sammenligne med hvordan ungene ser på desember. Slik er februar for meg. Det er like spennende å komme hjem hver dag. Er det noen nye spirer i dag? Har spirene det passe fuktig eller er det for vått eller for tørt? Når kommer de første bladparene og har spirene nok lys? Det er mange spørsmål rundt det å så frø. Såsesongen 2006 her i huset ble en fiasko, men etter at jeg fant Hagegal, gikk alt så mye bedre. I fjor overlevde det meste som ble sådd og det takket være alle her på Hagegal.

Under såtiden er Hagegal et helt unikt sted. Her er det full forståelse for alle nye diller, alle nye frøinnkjøp, alle småpotter på baderom, vindusposter og kjøkkenbenker. Her finnes et vell av informasjon, slik at man kan finne ut av nesten alt man måtte lure på. Hvis man mister motet underveis, så blir man tatt godt vare på og oppmuntret. Det er lett å la seg rive med og så moro når man får det til. Når man bestemmer seg for at det er siste pakka med frø man kjøper, så er det glemt neste gang man kommer over frø fra en leverandør med godt utvalg eller når noen her på Hagegal har noen spennende frø til overs. Slik er det vel å få diller. Vanskelig å begrense seg.

Det er lysere og lengre kvelder. Jeg merker det godt når jeg går hjem fra jobb. Det er fremdeles litt lyst når jeg kommer hjem. Deilig. Nå blir det bare bedre og bedre for hver dag som går. Nå er vi inne i en flott tid og jeg vil ønske alle sammen lykke til med både store og små prosjekter framover og jeg vil avslutte med dette diktet om februar, som jeg fant på en hjemmeside:

Fjorårsgrønt kan skimtes
Erindringer vekkes
Brått skiftende værlag
Retretterende vintermørke
Utveksler smil
Aner gradvis en
Returnerende vår


Diktet er skrevet under pseudonymet Reader.
Sist oppdatert mandag 09. februar 2009 21:42