info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Pakking av dottplanter

E-post Skriv ut PDF
Det er mange måter å pakke planter på når man skal sende i posten. Her er en metode, som jeg har brukt med hell når jeg har sendt dotter med prikleplanter rundt omkring. Jeg bruker dorullkjerner, kjøkkenpapir, plastpose, saks, tape og en boblekonvolutt.

Dottplantepakking

Først klipper jeg de to bunnhjørnene på en plastpose. Toppen av posen bruker jeg senere. Jeg tar en bit kjøkkenpapir og bretter i en lang strimle, litt bredere enn jorda i boksen er høy. Den fukter jeg sånn passelig. (Ikke sånn at det drypper, men den må holde jorda fuktig på turen.) Så tar jeg en dott prikleplanter, sånn at jordklumpen ser ut til å passe nedi dorullkjernen.

Dottplantepakking

Så tar jeg papirstrimlen rundt selve jordklumpen, som regel er papirstrimlen bred nok til å brette inn under klumpen også. Så setter jeg denne inn i plastposehjørnet, og legger plasten til rundt papiret. (Fester med tape). OBS plasten må nå høyere opp enn papiret, ellers vil fukten trekke ut i dorullpappen og da blir den myk og mindre beskyttende.

Dottplantepakking

Jeg tar en bred tape over bunnen av dorullkjernen. Så setter jeg plantedotten oppi, jeg synes det gjør mindre skade enn om jeg skal tre den oppover.

Dottplantepakking

Er den liten nok ramler den lett nedi. Er den litt for stor kakker du dorullkjernen forsiktig mot bordet så vil den ramle nedi etterhvert.

Dottplantepakking

Så tar jeg toppen jeg klipte av plastposen (jeg deler i to, men kommer an på hvor stor pose du bruker), åpner den og knorver den til. Denne legger jeg oppå plantedotten, sånn at den skal holdes på plass i dorullkjernen underveis - men uten å klemme ihjel plantene.

Dottplantepakking

Så tar jeg bred tape over denne enden av dorullkjernen også, og legger dorullen oppi en bobleplaskonvolutt. Skriver navn på, og sender av gårde.

- Som oftest går dette bra!
Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:16  

Mer om frø og formering