info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Vaniljepærer

E-post Skriv ut PDF
Vaniljepærer

5-6 pærer (jeg brukte 5 store gule)
6 dl vann
200 g sukker
en vaniljestang
sitron

Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehus etc. Press litt sitronsaft over dem etterhvert som du skreller for å unngå at de blir brune.

Kok opp vann, sukker og oppsplittet vaniljestang, la koke 5 min før du har i pærene. Gi dem et raskt oppkok, la småkoke/trekke i ca. 10 min eller til pærene er møre. Avkjøl pærene i laken.

Nå kan du spise og kose deg, eller fryse pærene i plastbokser med så mye lake at det dekker. Skal tines sakte i kjøleskap (det har jeg ikke prøvd enda, det var første gang jeg lagde dette her).

Disse pærene ble nydelige, synes jeg, en gammeldags dessert som blir lettvinn når man kan fryse hele greia istedet for å hermetisere. Dessuten mye mindre søte enn boksepærer, bare klar, fin pæresmak, og en rund, mild smak av vanilje i bakgrunnen. Supert hvis man står der med flere modne pærer enn man kan spise før de blir ødelagt, slik jeg gjorde i går.

De som ble til overs ligger i fryseren, de skal jeg prøve sammen med sjokoladekrem (er det "ganache" det heter på fint, tro?). Man smelter mørk sjokolade i litt varm, sterk kaffe, blander med fløte, og kanskje litt sukker, og gir et oppkok. Så skal det stå i kjøleskap natten over, og så visper man kremen stiv som med vanlig kremfløte. Muligens med en ørliten skvett konjakk i. Tror dere ikke det må bli godt sammen med en vaniljepære eller to?

Originaltråden