info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Bretting av frøpose III - med bilde

E-post Skriv ut PDF

En setter inn en tabell med to celler i. Deretter legger en inn ett bilde i hver celle. Bildene må plasseres slik at de blir midt på atket når A4-arket er delt i to. Størrelsen skal være slik at det fyller framsiden mest mulig på den ferdigbrettede frøpakken.
Her er en nødt til å prøve seg frem en del før en får ønsket billdstørrelse og plassering.
Under bildet midstilles navnet på planten.
Som dere ser er dokumentet skrevet ut med format liggende A4.

 

 

Når arket er skrevet ut, rives eller klippes det av etter midten. Bildet viser et A4-ark som er revet i to, og blitt til to A5-ark

 

Legg så A5-arket på høykant med bildet ned og vendt mot bordflaten.
Brett så arket slik at bildet kommer frem og at kantene ikke kommer kant i kant, men der baksidens kant stikker nesten en cm over kanten på den fremre delen. Bildet til venstre illustrerer dette. Det synes kanskje best om en klikker på bildet. 

 

Så brettes den bakre kanten over den fremre, for så å brette begge over en gang til. Dermed er den lukket.

 

Så brettes det videre slik som det fremgår på bildet. Det brettes først slik som fig til høyre viser. Deretter brettes den opp igjen for så å brette hjørnene ned på hver side slik som fig til venstre viser.

 

Endene på høyre og venstre side brettes over og stikkes innunder de tidligere brettene på baksiden - og vips så er frøpakken med bildet på ferdig. Med disse frøpakkene vet man til en hver tid hvilke planter det blir av frøene i pakken; uansett hvor vanskelige navn det står utenpå.

Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:14  

Mer om frø og formering