info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Reiser og treff Forumtreffet 2009 – En botanisk reise på Sør-Vestlandet

Forumtreffet 2009 – En botanisk reise på Sør-Vestlandet

E-post Skriv ut PDF
Komiteen for Forumtreffet 2009 har vurdert geografisk plassering, pris og fasiliteter, og vi har bestemt at vår base kommer til å bli på Grand Hotell i Egersund

Hotellet ligger midt i idylliske Egersund sentrum hvor det er kort vei til havnen, butikker og den gamle trehus bebyggelsen i byen.

Komiteen har bestemt at vi ønsker å prøve noe nytt i år, hvor vi skal ta dere med rundt i diverse utvalgte hager og planteutsalg på Sør-Vestlandet. Grunnrammen for programmet er allerede satt og avtalt med de forskjellige involverte. Men Komiteen forbeholder retten til at det kan bli endringer/justeringer hvis det må til. Mer detaljert program med klokkeslett og detaljert info kommer når treffet nærmer seg.

Fredag:
Innbooking på hotellet etter hvert som deltakerne ankommer Egersund. Etter innbooking blir deltakerne transportert opp til Else Bjørg Terland som bor ca. 10 minutter fra hotellet. Else Bjørg har en stor og flott hage samt hun driver et planteutsalg. Etter alle har ankommet og hilst på hverandre blir deltakerne transportert tilbake til hotellet. Middag på hotellet samt sosialt samvær for å prate med kjente samt bli kjent med nye fjes.

Lørdag:
Avreise fra hotellet ca. 09.30.

Vi reiser bort til Oddvar Skarås i Hauge Dalane. Oddvar har et enormt utvalg av sjeldenheter i sin hage, deriblant mange hageorkideer i Cypripediumslekten og andre slekter innen orkidé familien. Oddvar vil holde et miniforedrag om stell og dyrking av hage orkideer for oss. Salg av Cypripedium.

Deretter går ferden videre til Hidra. Vi vet at vi nå har forlatt Rogaland og inn i Vest-Agder, men den hagen til Mira som vi skal besøke er blitt anbefalt på det høyeste av mange i vårt distrikt.

Lunsj på Hidra

Ferden går videre, og vi reiser igjen tilbake på rett side av fylkesgrensen. Neste stopp blir hos to hageentusiaster (Inge Høines og Willy Mæland)på Hovsherad. De har et enormt mangfold av stauder, og dyrker også frem mange for salg. Muligheten til å sikre seg noe virkelige sjeldenheter til en rimelig penge.

Vi reiser tilbake til hotellet og slapper litt av og gjør oss klar for middag

Fest middag etterfølgt av underholdning og planteauksjon

Søndag:
Vi pakker og booker ut fra hotellet ca. 09.30

Første stopp på dagens ferd går til Sandnes hos Thomas og Finn Larsen. Far og sønn Larsen dyrker frem et enormt utvalg av sjeldne Rhododendron og vintergrønne busker og trær. De har ca. 150 botaniske arter og like mange hybrider av Rhododendron på sin salgsliste. Når du sper på med ca 300-400 forskjellige vintergrønne busker og trær så begynner utvalget å komme seg.

Etter handlerunden er unnagjort reiser vi til Botanisk Hage i Stavanger. Her kommer Peter Korn i fra Sverige for å holde et foredrag for oss. Etter dette er ferdig vil dere bli servert lunsj og deltakerne står fritt til å spasere rundt i hagen og titte. Botanisk hage i Stavanger ligger ca 15 minutters kjøring fra Sola Flyplass, så vi vil transportere deltakerne ut til flyplassen etter hvert som de må reise.

Vi tar sikte på at dagens program avsluttes ca. 14.30.


Overnatting:
Vi har reservert ca. 50 enkle/doble rom fra 21. til 23. august 2009.

Priser:

Kr. 2.300,- per person i enkeltrom

Kr. 1.850,- per person i dobbeltrom

I prisen for de som bor på hotellet er følgende inkludert:

Fredag: 3 retters middag, overnatting

Lørdag: Frokostbuffet, 3 retters middag, overnatting.

Søndag: Frokostbuffet.


For de som ikke bor på hotellet er prisene slik:

Tre retters middag fredag ca. 400 kr

Tre retters middag lørdag ca. 400 kr

Prisen på middagen er avhengig av hvilken meny som blir valgt. Denne er ikke tatt ut enda.

Oppgi hvis du har intoleranse eller allergier, så kan kjøkkenet ordne med et annet alternativ.


Påmelding:
Påmelding skjer individuelt direkte til hotellet på tlf. 51 49 60 60 før kl 16, eller

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

og oppgi "Forumtreff 2009" som referanse.

Siste frist for påmelding er 15. juni 2009. Etter denne datoen blir våre reservasjoner stilt på lik linje med andre reservasjoner.

Hotellet har sikret seg rett til å fakturere ved avbestilling senere enn 15. juni 2009, og hver deltaker er selv økonomisk ansvarlig for avmeldinger etter denne datoen.

Tillegg til prisen:
I tillegg til prisen for overnatting og middag kommer et beløp som ikke er fastsatt enda. Dette er for å dekke kjøreutgifter (Vi satser på å bruke private biler til å komme oss rundt) og lunsj. Nærmere info om dette kommer etter hvert, og vi skal gjøre hva vi kan for at disse utgiftene blir så lave som mulig.

Komiteen har besluttet å benytte seg av ”forumkassen” til å dekke utgifter i forbindelse med Peter Korn og oppholdslokale på hotellet. Vi satser på at planteauksjonen 2009 kommer til å tilføre kassen så pass mye at komiteen for 2010 får minst like mye som vi har start kapital.


Bekreft/meld fra om din påmelding på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Oppgi:

Nick på hagEgal:

Nick på Hagepraten:

Navn:

Adresse:

e-post:

Ankomst:

Avreise på søndag:

Transportmiddel: (Hvis bil: Hvor mange ledige seter har du?)

Første gang på Forumtreff?

Eventuelt/innspill til komiteen:


Vi ønsker alle brukere på hagEgal og Hagepraten hjertelig velkommen til Forumtreff 2009 i Rogaland. Vi skal gjøre vårt beste for at treffet skal bli en trivelig og inspirerende helg.

På vegne av Forumtreff-komitéen 2009

Mona, Else-Bjørg, Bjarne, Aud og Svein Erik
Svein i Egersund/H2
Sist oppdatert søndag 15. februar 2009 18:44  

Mer fra reiser og treff