info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden Planter Mat- og nytteplanter Artikler Gulrøtter i melkekartonger

Gulrøtter i melkekartonger

E-post Skriv ut PDF

Vil du ha tidlige gulrøtter kan du så i melkekartonger innendørs, som du planter ut etter hvert. Flere på forumet har prøvd denne metoden, med gode resultater. Fordelene ved dette er for eksempel at gulrøttene får en tyvstart i forhold til såing på friland, og at de får vokse i garantert steinfri jord, så de blir rette og fine. Særlig på steder hvor sommeren er kort og/eller kald, er det lurt å starte inne.

Pakk jorden godt sammen særlig nederst i kartongen, slik at ikke alt ryr ut når du skal skjære bunnen av.

I 1,5 liters kartonger kan det passe med inntil 16 frø, i 1 liters bør du ikke ha mer enn 12 frø. I de deler av landet man kan plante tidligst ut kan man så inne i mars, mens de nordligste deler av landet hvor man må vente lengst med utplantingen av kartongene bør vente til siste halvdel av april. Husk ved utplanting at også gulrotplanter bør herdes, legg gjerne agrylduk over den første tiden.

 Husk å fjerne bunnen når du planter kartongene ut. Har du fjernet bunnen og skjærer langs siden, kan du også lirke løs hele kartongen om du ønsker det, ikke alle liker at den stikker opp i bedet.

Gulrøtter i melkekartong

Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:34