info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Hagegale i media Hagefreaken Kjersti

Hagefreaken Kjersti

E-post Skriv ut PDF

Hagefreaken Kjersti

Det har bare tatt helt av, smiler hun selv. - Jeg har jo egentlig hatt hage i mange år, men den har bestått av en steinrøys utenfor huset i Øygarden. Men i det siste har vi begynt å få opp litt murer og gjort en del annet grovarbeid, og da går det jo an å begynne å plante og forme hagen, smiler Kjersti.

Japansk hage - Men det tar jo tid å bygge opp en hage, så det jeg gjør i år vil jo ikke komme helt til sin rett før om kanskje fem år, sier hun. Gjennom vinteren har hun lest hagebøker og hentet ideer og inspirasjon. - En av planene for denne sesongen er å anlegge en liten japansk hage. Det som er flott med japanske hager er at de har mye vintergrønt og at de er like flotte hele året. Dessuten passer den sammen med fjell og knauser som vi har mye av her på Sotra. Den japanske hagen inngår selvsagt i hageplanen som Kjersti har laget over hagen. - Det er en helhetlig plan som omfatter hele hagen. Den viser hva som skal være hvor og kommer til å hjelpe meg til å bygge opp hagen ved å gjøre ting i rett rekkefølge og styre unna impulshandlinger og kjøp som man kan angre siden.

Åpen for alt Kjersti er åpen for alt når det gjelder hage, men synes ennå det er litt skummelt å så frø. - Dessuten liker jeg best å ha stauder som kommer igjen og igjen, de blir jo bare flottere og flottere. Kjersti sier om hagen sin at den har et enormt potensial... - Den kommer til å bli kjempefi n, men den kan ikke egentlig kalles en hage slik den er i dag. Den er under opparbeidelse, og det begynner å skje litt. Det er ennå mye tungarbeid igjen, men noen steder har jeg begynt å plante. Drømmehagen til Kjersti er en hage der natur og hage glir sammen i en naturlig overgang. Hun liker også vintergrønt og er glad i vakkert bladverk som kan ha et uttall forskjellige grønne nyanser. - Jeg vil ha mest mulig busker og trær, med blomster og stauder som fargeklatter innimellom, smiler hun.

Fått nye venner Kjersti har også fått mange nye venner etter at hun meldte seg inn i hagelaget og er stadig innom forumet på www.hagegal.no. - Det er så kjekt at det fins andre hagefreaker der ute... Hvis det er noe man lurer på, er det bare å legge spørsmålet ut i forumet på nettet, så har man svar i løpet av kort tid. Det å høre på andres erfaringer er svært verdifullt for en nybegynner som meg, og det har hindret meg i å gjøre mange feil, sier Kjersti som gleder seg som en unge til en ny hagesesong og til å sette i verk alle planene fra vinterens "sofa-haging".

Kjersti anbefaler: www.hagegal.no og www.hageselskapet.no Boken "Jordnært" til 149,- kr på Coop OBS!

Informasjonsbladet til Sartor Storsenter, Bergen mai.2007
 

Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:36