info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Hagegale i media Hagedagen i Egersund m/referat

Hagedagen i Egersund m/referat

E-post Skriv ut PDF

Flunkande ny fuksia

Hagedagen 2007


Svein Erik:
Hageselskapet Eigersund har i flere år hatt den årlige Hagedagen. Det har blitt tradisjonen tro at denne foregår første helga etter 17. mai, og har etter hvert blitt et meget populært arrangement. Årets Hagedag bestod av 11 stander, hvorav 6 bedrifter og 2 foreninger viste sitt mangfold i tillegg til Hageselskapet Eigersund sine egne 3 stander. Det er vanskelig å si hvor mange mennesker som var innom disse 3 timene det var åpent, men det antas å ha vært mellom 600-700 personer.

Thomas og Finn Larsen presenterte en stort spekter av sjeldne Rhododendroner og andre vintergrønne busker og trær. Hos dem kunne du finne Podocarpus, Cryptomeria, Chamaecyparis og mye mer.

Dalane Hageservice samarbeidet med Oddvar Skarås og på deres stand presenterte de deres bedrift samt solgte noen sjeldne planter. Her kunne en få tak i Cypripedium reginae, Paeonia tenuifolia og rosa vannlijer.

Den Norske Camellia foreningen stilte med en flott stand og hadde med mange fine Camellia for salg

Klara Pil demonstrerte Pilfletting og hadde med mange produkter som var flettet på forhånd. Disse var det mulig å få kjøpt.

Pelargoniumforeningen Sør som er nyoppstartet nå i år, stilte med egen stand hvor de solgte stiklinger og småplanter av Pelargonium. De hadde over 100 forsjellige arter og hybrider for salg denne dagen.

EBT Plantegard stilte med et stort utvalg av stauder og sommerblomster. Her var det godbiter for noen og enhver av staudegalne.

Sokndal Planteflora stilte blant annet med mange flotte fuchsia. De hadde også variegert Engletrompet for salg til glede for flere av hagEgal's brukere.

Erna Holen Gartneri stilte med et enormt utvalg av sommerblomster, stauder, Fuchisa og mye mer.

I tillegg hadde Hageselskapet Eigersund en salgstand der de solgte det medlemmene hadde levert inn. Her var det sommerblomster, stauder, Pelargonium, Fuchsia, Rhododendron, tomatplanter m.m. De stilte også med egen stand for barna hvor alle de unge lovende hagespirene kunne få så sine egne sommerblomster som de tok med hjem.

Klokken 12 møtes en lite knippe HagEgal personer rundt et bord ved kisoken og tok oss en kopp kaffi for å bli litt bedre kjent. Hagepraten gikk løst rundt bordet og vi håper på at flere brukere av forumet i dette distriktet får anledning til å delta til neste år

Tilbakemeldingene var bare positive etter dagen og planleggingen for neste års Hagedag er allerede i full gang. Vi kan da love at utvalget av planter kommer til å bli enda større, og valgets kval vil bli enda vanskeligere for de besøkende :

 

Nettsidene til Egersund byutvikling var også der:

Les hele artikkelen på egersund.org