info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Frø og formering

E-post Skriv ut PDF

Omreisende frøboksNoe av det mest fascinerende med hage, er det å lage sine egne, nye planter. Å ta stiklinger av en plante og få den planten til å bli mange nye, kan være en spennende utfordring. Hvor mange får man til å slå rot? Her finner du en artikkel med tips om stiklingsformering. Og hva med å putte et par ørsmå frø i jorda, og se disse bli store planter etterhvert? Det kan gi en spenning den som ikke har prøvd umulig kan forstå. Ta en titt på Ståles artikkel om såing for tips, og gjør et forsøk. Det er ikke så vanskelig. 

Det er mange hagegale som fyller kjøkkenbenken, vindusposter og kanskje badegulv med såpotter vinter og vår, og det blir neppe noe bedre om man tar en titt på vår liste over frøleverandører på nett. Men om samboende folk setter foten helt ned mot sånt, kan man satse på såing av stauder. De kan man nemlig sette ut på mark, og så spirer de der når det blir varmt i været. Magnar har skrevet en artikkel om såing av stauder.

I tillegg til de nevnte, kanskje vanligste formeringsmetodene, kan du også finne informasjon her om poding, løkskjell og bulbiller. Relaterte tema som prikling, bretting av frøposer og pottemaking med gamle aviser kan du også finne her, samt en hel del andre gode tips. Fotoalbumet "barnehagen" kan være til god hjelp om du har en frøplante du er i tvil om.

 

Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:00  

Mer om frø og formering