info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Januar 2010

E-post Skriv ut PDF

Julefreden har senket seg og dagene benyttes til refleksjoner over 2009 og late aktiviteter med lite må og mye kan.

Jeg har fått snøen jeg ønsket meg tidligere i høst, barfrost gjør verken godt for julestemningen eller plantene mine.

Året som snart er ferdig har vært noget broket når det gjelder haging. Jeg startet friskt ut som vanlig og forsådde meg igjen..

Det som skulle være bare noen få sorter ble til noen hundre med massedød som resultat. Jeg rakk ikke over alt og fikk igjen for det. Begrenset plass og lys i et kjellerrom får også ta noe av skylda.

Georginene og blodbegrene ble heldigvis vekket til live med stort hell!

Fuchsia og pelargonia stiklinger ble innkjøpt og dullet med.

Priklingen ble foretatt i puljer og siste økt ble tatt i august..

Våren kom i april og rekordmengden med snø var borte i mai. Jeg gledet meg over blomstringen og konstaterte at den dog var noe glissen. Heldigvis ble jeg dratt ut på import galeien og fikk bestilt løker og knoller. Diverse planter fra diverse netthandel og klubber ankom i tur og orden. Jeg forkjøpte meg på Ramme gård og intensjoner om måtehold var visst glemt alt.

Forsommeren var flott og jeg gledet meg til hageårets store opptur; sommeren! Jeg planlegger jo blomstringen som et hovedflor midt på sommeren. Det skal bugne og strutte av blomster og grønnsaker. Hagen skal nytes fra små koselige sitteplasser og en skal få lønn for alt strevet! Solen uteble og regnet pøste ned. Jeg har aldri sett så mye stusslige blomster. Tomatene ble aldri noe annet enn grønne og små.

Drømmen om drivhuset ble endelig oppfylt. Huset landet i hagen en sen høstdag og ble raskt invadert av frosne pelargoniaer, Fuchsia, Rhodohypoxsis, iris, orkideer og druer. Det ble smekkfullt og rotete..

Jeg benyttet høsten til å plante løk og knoller til den store gullmedaljen godt hjulpet av lille bolle, Snuffeldyret og naboens Silver shadow; Basso. Vi gravde ned og han opp!

Plommetreet måtte reddes fra dens alt for store avling. Jeg plukket plommer med rake og kastet kilovis som bare råtnet på treet.

Høsten ble like regnfull som sommeren og sneglene har kost seg dette året. Jeg rakk ikke halvparten av årets intensjonsliste, jeg tror jeg forøvrig lovte meg selv at en slik liste ikke skulle lages igjen.

Men nå er alle årets nedturer glemt, jeg drikker kaffe og nyter julefreden, titter i gamle hageblader og kjenner at hagelysten kommer sakte tilbake. Jeg har meldt meg på import igjen og hatt frøboksen på besøk.

Kanskje jeg skulle ta en liten økt i drivhuset..?

 

Snuffeldyret og jeg ønsker dere alle et godt nytt hageår!

Sist oppdatert mandag 01. februar 2010 19:14