info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Februar 2010

E-post Skriv ut PDF
Det begynte tidligere i år enn det pleier, men etter to måneders kontinuerlig regn kunne man kanskje ikke forvente annet. Allerede i august merket jeg hagetrettheten sige på, og takket hagegudene for at jeg ikke hadde gått helt amok med løkbestillingene. September kom og gikk, med importrot og panikk-haging, og jeg ble stadig mere hagelei. I oktober ble løkene plantet like halvhjertet som alltid, flere planter ble bestilt inn, og jeg konstanterte at jeg som vanlig ikke ville rekke alt før vinteren. I november ble det potting; Trillium, Polygonatum, Helleborus - gud vet hva - de havnet i hvertfall i benkene mens gartneren hostet torvstrø og kjempet en tapt kamp mot Klatremus og de andre utøyene fra skogen.
 
Desember - kulda kom med frølistene - og jeg konstanterte at "pytt, pytt, litt svinn må man vel regne med". Hagetrettheten nådde nye høyder, men frø må bestilles, "hagekvalme" eller ei. Januar, og frøene detter inn, nok en gang tyter det torvstrø ut av ørene, nok en gang sliter jeg med å finne nok sand til å dekke dem med, nok en gang irriterer jeg meg over musikken som kauker ut av radioen i et lusebefengt planterom. Av alle hobbier, hvorfor valgte jeg denne?
 
Februar - februar er den måneden jeg er aller mest hagelei - og måneden hagegalskapen blir født på nytt! Februar er måneden nesten uten haging, men likevel den kanskje viktigste måneden i hage-året. Det er måneden for å lene seg tilbake og ta en pause, for uansett hvor lei man måtte være i starten, kommer alltid gleden og "så-kløen" sigende på når det går mot mars.
 
Lukten av fuktig torv og spirende frø, dager som blir varmere og lengre, løkene som snart kikker opp av bakken - gleden over alt som våkner fra vinterdvalen (undertegnede inkludert) - det er da man igjen husker hvorfor denne hobbien er den aller beste!
 
Godt nytt hageår (for det er nå det endelig begynner ;-)!
 

Bjørnar

Sist oppdatert mandag 01. mars 2010 06:39