info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Mars 2010

E-post Skriv ut PDF

Mars er en måned som jeg liker godt. Den er begynnelsen på slutten av vinteren. Det er noe som passer meg helt ypperlig, da jeg ikke liker vinteren noe særlig.
Mars er også lengselens måned, for da er jeg full av planer for kommende vår og sommer. Glemt er skuffelsene fra i fjor, og våren ligger ennå ubrukt foran meg.
 
Jeg begynner å så i januar da de første frøkatalogene kommer og i mars er alle vindusposter, kjøkkenbenker og planterom tatt i bruk. Det er frøplanter overalt!
Kjøleskapet er også tatt i bruk til spiring av primula og det er også poser der med irisfrø som ligger i ziplockposer til stratifisering. I det hele tatt er hele huset i bruk når det nærmer seg vår.
 
I gjennom vinteren bruker jeg mye tid på å drømme meg vekk på internett. Det er så mange fristende sider der for en lengtende hagegal, at visakortet går varmt mer enn en gang. Mars er også den måneden hvor det dumper ned flest fristende plantekataloger i posten. Zimtrade, Bakker og mange andre står i kø om min oppmerksomhet. Det er liksom ikke måte på hvor mye en stakkar skal bli fristet.


I fjor bestemte jeg meg for at det var enkelte fimaer jeg IKKE skulle bestille fra i år. Men når katalogene kommer ned i postkassa på et tidspunkt hvor jeg er mest sulten på vår, så er alle forsetter glemt og det må jo bare gå som det pleier. Det ble visst en liten bestilling eller to i år også... Jeg sier som Oscar Wilde: Jeg kan motstå alt, untatt fristelser ;)
 
I slutten av mars starter jeg med varme på i drivhuset og da får jeg flyttet spede spirer og overvintrede planter dit. Da er det vår for alvor her!

 

Sist oppdatert onsdag 31. mars 2010 21:50