info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Mars 2007

E-post Skriv ut PDF
HildeGHer på hagegals hjemmeside forsøker vi å samle noe av den kunnskap, glede og galskap vi har delt med hverandre opp gjennom. Her kan du finne lenker til nyttig kunnskap i og utenfor forumet, til små og store treff gjennom året, og til en del spørsmål som går igjen. Velkommen inn - titt rundt og kos deg!

Nå er det like før våren tar fatt. Mars - det skal være en vårmåned - selv om det ikke alltid føles slik her i innlandet hvor jeg bor. Noen ganger får vi fjorten dager med tjue minus - selv om det er mars aldri så mye. Men det er lenge siden sist nå - flere år. Klimarapporten er foruroligende lesning. Vi hagegale er kanskje i vårt stille sinn ørlite glade for utsiktene til en midlere klimasone, men deler bekymringen på klodens vegne.

Denne vinteren startet med en våt høst her på innlandet, men etter jul har vi fått normale snømengder. Snøen ligger fortsatt over det meste av hagen - det er først og fremst driv huset og spirekassa inne som lover vår. Der spirer og spretter det - alltid tomater, og utover i mars begynner det å bli tid for å så en del sommerblomster også, som kan prikles ut i drivhuset i løpet av måneden. For meg er det som regel oppstart i drivhuset i slutten av mars, men seinere hvis det er meldt kaldt vær. Flittige liser og fioler pleier jeg å så. Flittiglisene er en arv etter min mor. Hun sådde dem riktignok ikke, men kjøpte småplanter og satte ved inngangspartiet hvor det er lite lys. De ble alltid store og flotte, så jeg har fortsatt med dem og tenker på henne hver gang jeg sår dem. Hun gikk bort så altfor tidlig, og det er godt å ha noen slike tradisjoner å holde fast på.

På mange måter er mars den beste tiden for hagegale. Alle drømmer er fortsatt intakte og under full kontroll - eller i det minste er det fortsatt håp - i potter og brett - innendørs og i drivhus landet rundt.

De fleste av oss har ennå ikke møtt de barske realiteter utendørs hvor vi blir overmannet av ugras, utøy og altfor mye å gjøre. Dette er drømmenes tid! Ha en deilig vår!
Sist oppdatert onsdag 01. april 2009 00:14